Olor de nou

Obro la caixa de cartró que conté els exemplars del meu llibre. Li acabo de signar l’albarà al noi de la furgoneta que me’ls ha dut des de l’editorial. Encara fan aquella olor de tinta fresca, potser no fa ni dos dies que han sortit de la impremta.

He esperat a rebre els exemplars de Bilomba a la vista! per començar aquest blog. Tot plegat fa olor de nou. Penso en si jo també faig olor de nou. Em fa que no.

005

No sóc escriptor. A tot estirar, sóc un dibuixant que escriu. Sóc un dels molts a qui la crisi va obligar a saltar a l’aigua i, quan t’hi trobes, o nedes o ets pinso per als peixos.

Tot surant, surant, vaig descobrir que puc nedar. Vull dir, que puc escriure o, si més no, que em defenso. I tot allò que ja feia temps que contava amb el llapis, vaig començar a contar-ho també amb el teclat; històries de vaixells, illes, devoradors d’olives, pets i llufes, gripaus, biblioteques plenes de teranyines, donzelles fleumes, gossos enormes, calamars, barbes brutes, coronels molt britànics, patates gegants, talossos, societats geogràfiques, majordoms, fatxendes i babaus, viatges… i més coses. I m’ho vaig passar molt millor del que m’hauria imaginat. És divertit, nedar. 

Sembla que a l’editorial Animallibres van pensar que jo nedo prou bé. Vaja, que el que jo puc contar val la pena, i van confiar en mi. Els estic molt agraït.

Amb tot això, m’he oblidat de donar-vos la benvinguda al meu blog. Gràcies per ser aquí. Busqueu vosaltres també la vostra bilomba!

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: