Olives

En aquest món de mones, hi ha qui és aficionat a les patates, a la xocolata o als musclos a la marinera. Aquest és en Sam Moc-Sec, un fanàtic de les olives.

” –Eh, senyoret! Sou vós el tocacampanes que va demanant si hi ha algú que el vulgui portar a buscar no se què d’una patata gegant?

   -Sí, jo mateix… sóc en Bernat Tustat, naturalista i botànic, per servir-vos. I vós sou? –vaig dir a l’homenet escanyolit i sense dents que m’havia parlat d’aquella manera tan insolent. Anava vestit amb parracs i pudia a ronya i aiguardent.

   –Tant és, el meu nom. Si us interessa, sé d’un vaixell amb un capità prou ximple per voler-vos-hi portar, i us diré on trobar-lo. A canvi, vull… un pot d’olives!

   –Un… pot d’olives? –vaig dir jo, creient que em prenia el pèl.

Sam

    –Aaah, mira-te’l, el senyoret, tan tocat i posat! Li sembla massa un pot d’olives per al pobre Sam Moc-Sec, ja veus! Un simple pot d’olives a canvi d’una informació que val el seu pes en or! No n’hi ha, de justícia, en aquest món! –va dir aquell individu, mirant al cel i començant a fer el ploricó.”

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: