Corrandes dels pets

Corranda 1.jpg

Amb aquestes corrandes fetes expressament per a la meva visita em van sorprendre ara fa uns dies els nens i nens de 5è i 6è de la ZER Les Salines. N’hi havia més, això només és una part!

I és que he començat de nou a voltar per les escoles d’aquest país nostre. Un país que viu trist, revoltat, indecís. O potser que desperta, si ho voleu veure així. La gent es continua llevant pels matins i anant a feinejar, potser més emprenyats, més cansats o més decidits. Els dibuixants i els escriptors ens asseiem davant dels nostres ordinadors, les mestres obren les aules de bon matí i donen el bon dia a les mainades, que a poc a poc van entrant en mons que encara no sospiten.

Jo arribo a les escoles i hem trobo amb aules plens de nens i nenes que han llegit ‘Bilomba a la vista!’ i que em reben sempre – això haig de dir-ho- expectants i il·lusionats.

Cervelló 2018.jpg
En Bernat Tustat, amb bilomba inclosa, dibuixat per l’Adriel

En Bernat Tustat, la Trumfa Marinera, els bilombos i la resta de personatges del llibre ja formen part del seu arxiu íntim i personal. I els seus treballs i els dibuixos que em regalen, del meu.

Moltes gràcies, escola SAFA de La Llagosta, ZER Les Salines (d’Agullana, Biure i Boadella) i escola Nova de Cervelló!

Corranda 2

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: