Viatge al país de Piok

 

L’Hèctor té gana. És l’hora de sopar. Baixa al jardí. El seu pare està mig abocat al compostador, remenant dins d’aquella espècie de bidó que és com un catàleg dels bitxos més repugnants que s’han inventat.

-Ei!- el saluda l’Hèctor. L’home s’incorpora. Sembla preocupat.

-Hola, Hèctor! ostres, aquest any hi ha menys cucs de terra que l’any passat! Ja es veu que no la vaig encertar amb l’equilibri carboni-nitrògen!

-Uau…- diu l’Hèctor, traspuant entusiasme.

Per a l’Hèctor és incomprensible que el seu pare trobi fascinant un dipòsit de plàstic ple de cuques llefiscoses que es cruspeixen les deixalles de la cuina. Però, que l’objectiu d’aquesta activitat sigui aconseguir una vulgar terra de jardí com la que es pot comprar en qualsevol garden center, això ja li sembla delirant. Les altres manies amb que el seu pare omple el temps lliure no són gaire millors; col·lecciona joguines velles i mira telesèries del temps de la caspa.

-D’això… tenim previst sopar, o alguna cosa semblant?- demana l’Hèctor.

-Sopar? ah, no ho sé. Pregunta-li-ho a la teva mare.- Li respon el pare, de mala gana.

-I, la mama, on és?

-A dins, suposo. Badant pel Facebook, per no perdre el costum.

Compost cucs.jpg

 

Ser l’empollón de la classe no mola gens. I si, a més, la teva mare és a l’atur i s’ha tornat addicta al Facebook, el teu pare va a la seva bola, i l’únic amic que tens és tan friqui com tu, què et queda? Bé, sí, hi ha l’avi i el gos… i també pots escriure un blog!

Això és el que fa l’Hèctor Sala. El seu blog és diu Viatge al País de Piok . En ell hi aboca tot el que li passa i el que li agradaria que passés. Al seu món hi ha gent que és transparent, el president és un gos, hi ha uns ocells que persegueixen als lladres, els famosos desitgen deixar de ser-ho…

Viatge al país de Piok és la meva tercera novel·la. La vaig escriure l’estiu del 2016, com aquell qui diu d’una tirada. Encara no s’ha publicat, però tot arribarà.

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: