Sortir en plena tempesta

Ja fa uns mesos que “L’Alícia i la fredor d’alta mar”, novel·la escrita per l’Àfrica Ragel és a les llibreries. Aquest llibre, Il·lustrat per mi i publicat per Animallibres va sortir al món enmig d’una tempesta, ben bé igual que els seus protagonistes. En aquest cas, però, es tractava d’una tempesta sanitària, com tots sabeu molt bé. Això ha fet que el llibre hagi quedat una mica amagat i a l’espera d’arribar a molts més lectors.

El llibre ens conta la història de l’Adil, un noi de Tànger que, com tants d’altres, somia que un dia viurà a Europa.

L’Adil aconsegueix embarcar-se com a polissó en un creuer. Els dies passen i el noi va fent la viu-viu al pàrquing del vaixell, fins que, fart d’estar-s’hi amagat i de respirar pudor de gas-oil, decideix sortir a fer un tomb aprofitant una nit de tempesta. Les onades sacsegen el casc del vaixell i esquitxen la coberta… i l’Adil veu amb sorpresa com una noia, l’Alícia, és arrossegada per un cop de mar.

L’Alícia va sortir disparada en direcció a la barana sense tocar terra, a una alçada superior de la dels barrots que la podien aturar. Va voler clavar les ungles a terra per evitar caure al mar, però el terra era molt lluny. Va tancar els ulls, va agafar aire i es va preparar per caure en la fredor d’alta mar.

Naturalment, l’Adil aconseguirà salvar l’Alícia al darrer instant, però ho farà al preu de posar en perill l’èxit del seu viatge.

Així comença tot. Per part meva, vaig estar ben content de poder il·lustrar un llibre com aquest: personatges rics…

situacions interessants en un escenari ple de racons de bon dibuixar…

i una història amb ritme i amb moments emocionants.

Amb el seu estil àgil i eficaç, l’Àfrca Ragel narra una història que ens parla de les desigualtats del nostre món, però també de la solidaritat i de l’amistat que pot néixer entre dos joves de procedències i de cultures molt diferents. I de l’esperança d’un futur millor, que bona falta ens fa a tots.

-Estic molt content de conèixer a tu.

-I jo. Has arriscat el teu futur per salvar-me la vida. Això no ho oblidaré mai.

-Que siguis molt feliç, Alícia. As-salāmu’alaykum!

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: