Rebaves!

Malgrat tots els malgrats, la feina es va fent i els llibres van sortint. D’un en un, com una fila de formigues.

I, ja que parlo de bitxos, us ha passat mai trobar-vos, tot netejant un enciam acabat de comprar o de collir, amb un petit llimac feliç entre les seves fulles? O, fins i tot, us l’heu trobat quan l’enciam ja era dins la nevera?

Això és el que li passa a l’Octavi, un llimac que viu al seu hort a Vilabarnils (comarca de… ?) fins que, tot d’una, troba que fa un fred que arronsa les antenes.

“Rebaves! “ es diu, just abans de sentir que algú li diu:

-Beeenvingut a can Pulmonia, la nevera amb més trempera!

D’això tracta la història que m’acaba de publicar l’editorial Santillana – Grup Promotor a la seva col·lecció Jo llibre, per a lectors a partir de sis anys.

Fins ara sempre havia estat jo l’il·lustrador del text, però aquest cop m’ha tocat ser-hi a l’altra banda de llibre. L’encarregada d’il·lustrar les gelades aventures del pobre llimac perdut ha estat l’Assumpta Codina.

Les seves il·lustracions, divertides, dolces -i, sobre tot fresques, molt fresques- acompanyen la història i li donen el contrapunt visual que necessita.

A la nevera, l’Octavi es trobarà cara a cara amb molts personatges: la Pepa, en Micaco, en Tuf, l’ampolla de cava… i els Potingues, una colla de malcarats molt perillosos!

Aconseguirà l’Octavi tornar al seu càlid hortet??

-Rebaves, quin fred!

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

2 pensaments sobre “Rebaves!”

 1. De molt petita, al pati de l’antiga casa on vivíem, hi havia uns animalons que pobreta no tenien casa. Record que li deià a la meva mare: mira mama pobrets no tenen casa!! I la cara que se li posava a ella…haha..

  Sii eren Llimacs !!

  El dj., 17 de des. 2020, 18:47, Sac de bilombes va escriure:

  > bilomba posted: ” Malgrat tots els malgrats, la feina es va fent i els > llibres van sortint. D’un en un, com una fila de formigues. I, parlant de > bitxos, us ha passat mai trobar-vos, tot netejant un enciam acabat de > comprar o de collir, amb un petit llimac feliç ent” >

  M'agrada

  1. Els llimacs tenen mala fama, pobrets. Els primers tres llibres que vaig il·lustrar eren d’una mateixa col·lecció, i el protagonista n’era un llimac súper intel·ligent. Rebaves ha estat un petit homenatge a aquelles primeres feines que vaig fer.

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: