Històries piokianes

L’Hèctor col·lecciona nos. Fa dos mesos que ha començat el curs i la Diana, la Jana i la Mònica ja han suat d’ell l’una darrera l’altra. Totes li han plantat a la cara diverses modalitats de nos. En setze anys no s’ha menjat un torrat, i va camí de no menjar-se’n cap en els propers setze.

Així comença Viatge al país de Piok. Era l’estiu del 2016 quan vaig proposar-me escriure una nova història partint d’un parell de velles idees més o menys originals que tenia anotades en algun dels quaderns que omplo amb apunts i disbarats diversos.

L’Hèctor i l’avi Pep. És fumut estar pioc a Piok!

La cosa aviat va agafar forma: era la història d’un noi de batxillerat amb força problemes per relacionar-se amb la gent de la seva edat i que s’estima més viure en un món imaginari que ell mateix ha creat per tal de fer el seu dia dia una mica més passador. Vaja, que el tema no era gens, però gens autobiogràfic.

En aquest món imaginari -el país de Piok- tot funciona com a l’Hèctor li agradaria: no hi ha ni rics ni pobres, la gent odia fer-se famosa, els animals són molt respectats, les mentides son fàcilment descobertes i sempre reben el seu càstig…

Però Piok tampoc no és cap paradís. Els piokians tenen enemics terribles, els costa una barbaritat posar-se d’acord entre ells, pateixen de malalties força estranyes i, el pitjor de tot: lligar és terriblement difícil, ja que no hi ha dos sexes, n’hi ha cinc!

-Aquelles dues ens estan mirant. Ens han descobert. Ets un boques!

En fi, la història és el que en podríem dir una anada d’olla. Escrivint-la vaig xalar com un nen menjant gelats, i en els tres mesos d’aquell estiu ja va quedar enllestida. Després va dormir en una carpeta del meu ordinador fins al 2020, any en que en Jordi Martín Lloret, l’editor d’Animallibres, va apostar per publicar-la dins la col·lecció La formiga Vermella. I ni més ni menys que amb les il·lustracions de la gran -ehem!- Marta Montañá!

Batalla de gossos a la riera de can Claris.

La Marta ha posat cara a l’Hèctor, en Potes, la Carla, l’avi Pep, el senyor Vinyals, en Pocu i molts altres personatges, i la història ha començat el seu camí. Ara ja no em pertany a mi, ni a la il·lustradora, ni a l’editor. Ara us pertany a tots vosaltres.

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

2 pensaments sobre “Històries piokianes”

 1. Llegint la introducció a la història , ja venen ganes de llegir-lo, n’estem segurs que ens ho passarem molt i molt bé amb aquestes aventures d’adolescents.

  I amb na Marta d’il.lustradora gaudirem molt de les seves imatges i fantàstics colors, amb ella hem descobert una magnifica paleta de colors i tonalitats, per noltros impensables, quina imaginació, molt Polit !!!.

  Les vostres amigues que us estimen molt.

  Enhorabona per la bona feina Jordi i Marta.

  Una forta abraçada Pilar i Sonia

  Missatge de Sac de bilombes del dia dc., 13 d’oct. 2021 a les 13:32:

  > bilomba posted: ” L’Hèctor col·lecciona nos. Fa dos mesos que ha començat > el curs i la Diana, la Jana i la Mònica ja han suat d’ell l’una darrera > l’altra. Totes li han plantat a la cara diverses modalitats de nos. En > setze anys no s’ha menjat un torrat, i va camí de n” >

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: