Pastanagues de tardor (2)

Ho han dit a les notícies, a la tele, a la ràdio i a tots els diaris. Les xarxes socials en van plenes, i també el WhatsApp i el boca-orella de tota la vida. Gent de Vilabufa, turistes inclosos: no sortiu en barca, ni en piragua, ni en un matalàs inflable, ni nedant. Que no us fiqueu al mar, coi!

Es veu, sembla, que just davant de les platges de Vilabufa hi ha “una cosa” molt perillosa. Això diuen.

Així comença EL MASTEGAPLÀSTICS.

Us heu inventat mai una espècie animal nova? Proveu-ho, pot arribar a ser molt divertit. Jo m’acabo d’inventar uns goril·les de color verd i unes foques que sobreviuen gràcies a que la seva pell és terriblement lletja. I també m’he inventat una balena que s’alimenta de plàstics. Nostamal.

El seu nom, força obvi, és MASTEGAPLÀSTICS. Tot i que, en honor a la veritat, les balenes no masteguen l’aliment: se l’empassen sencer. Però, no li esguerrem el nom, que és maco.

A més, he convertit aquesta bestiola en co-protagonista de la segona història de la Carlota Pastanaga. I és que tot Vilabufa es mobilitza quan corre la veu que molt a prop de les seves platges viu i s’alimenta aquest animalot gros i amb fam de plàstics!

N’hi ha que volen matar-lo, d’altres el defensen… Trobarà la Carlota el mastegaplàstics abans que ho facin els seus enemics? Qui és aquesta estranya doctora Frog? I, què hi pinten en Kevin i la Diana pedalant en un patí de lloguer enmig d’aquest embolic?

Un cop més amb els dibuixos dinàmics i divertits d’en Jordi Sunyer, que posa cara i ulls a la balena i a tots els personatges de la tropa pastanaguera. Publicada, com sempre, per La Galera.

Embarqueu-vos amb aquesta colla a la recerca del mastegaplàstics i, ja m’ho explicareu!

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: