Com aquest Sant Jordi, cap

A l’escola Tabor, de Barcelona, fins i tot els gegants són lectors!
A ‘Lectors, al tren!’ de Rubí. Amb la roba eixuta, la panxa plena i ben content.

Sant Jordi ha tornat a ser el d’abans. O potser no, que ja sabem allò de que no et banyes dos cops al mateix riu ni et mulla dos cops la mateixa pluja. El ja famós xàfec d’aquella diada-amb calamarsa inclosa- va ser segurament el més literari de la història del nostre país. Abraçades des d’aquí als llibreters, que van ser els que més el van patir.

Just dos dies abans jo havia visitat la meva desena escola d’aquest 2022: deu escoles d’arreu de Catalunya, catorze xerrades en total. Enguany uns 350 nens m’han tingut a la seva classe parlant -jo xerro molt, a les escoles!-de la feina d’escriptor, de la d’il·lustrador i dels llibres que ara mateix tinc escampats pel món. Nens somrients, moguts, pacients, impacients, preguntaires, lectors, o no gaire. O potser no ho són encara, esperem que algun dia ho siguin.

En Sam Moc-Sec, un dels personatges de ‘Bilomba a la vista!’ de visita per Vic.

Fa poc, el llibreter i escriptor Germán Machado deia en una entrevista que ell no fa promoció de la lectura per vendre llibres, més aviat ven llibres perquè així fa promoció de la lectura. És just això. Anar a les escoles és una manera eficaç de fer que aquesta mainada doni més valor al fet de llegir. Els meus llibres o uns altres, tant és.

Una altre manera és -amb tots els matissos que es vulguin- celebrant Sant Jordi com sempre ho hem fet. Minuts abans de caure’m a sobre la pluja, el vent i la calamarsa d’aquell migdia, vàries nenes m’havien estat parlant del meu personatge Carlota Pastanaga. Ho havien fet com si em parlessin d’una amiga seva, rondinaire i potinera, però a qui malgrat tot s’estimen. Aquesta sensació encara m’escalfava el cor mentre intentava ajudar als amics de la llibreria Abracadabra a protegir els seus llibres de la mullena.

El que és jo, no em puc pas queixar.

El missatge en una ampolla que troben els protagonistes de ‘Bilomba a la vista!’ vist per l’Itzel, una nena de 4rt de primària de l’escola Nova de Cervelló. M’encanta.

Autor: bilomba

Vaig néixer a Barcelona el 1965. No vaig ser un bon estudiant, massa enfeinat com estava dibuixant pels racons i amb el cap ben lluny de les aules. L’any 1989 començo a publicar còmics, i més tard il·lustracions infantils. He il·lustrat des de llavors més de cinquanta contes, còmics, llibres de text i novel·les. L’any 1995 vaig traslladar-me a viure a Torroella de Montgrí. El 2009 vaig crear el còmic satíric “Hotel Porquí”. Anys més tard començo a publicar també textos per a nens i joves. 'Bilomba a la vista!' i 'Columna de fum' són les meves primeres novel·les, publicades per Animallibres, a les que han seguit "Rebaves!" (Jollibre) i "Viatge al País de Piok" (Animallibres) i els llibres de la Carlota Pastanaga que publica La Galera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

MEMORIA DE PEIX

Un lugar donde se pone en valor la accesibilidad a la lectura: instagram —> @memodepeix @suspeix

%d bloggers like this: